Behandelingen

Pedicure behandeling

Desinfecteren van de voeten, knippen en verzorgen van de nagels en de nagelomgeving, verwijderen eelt en likdoorns, het behandelen van kloven, ingroeiende nagels en mycose nagels en het incremen van de voeten.

Diabetische voet

Diabetes versnelt de kans op het krijgen van voetcomplicaties. Dit kunnen neurologische complicaties zijn, zoals het uitvallen van het oppervlakkige en/of diepe gevoel in de voeten, maar er kan ook gewrichtsstijfheid optreden. Daarnaast kunnen bloedvaten worden aangetast. Bij het ontbreken van het gevoel zal men pijn niet voelen waardoor wondjes onopgemerkt kunnen blijven. Dit kan tot ernstige complicaties leiden. Als medisch pedicure kan ik professionele hulp en verzorging geven.

Reumatische voet

Als medisch pedicure kan ik o.a. zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Ouderen

De vergrijzing van onze maatschappij neemt enorm toe. Deze kwetsbare groep kampt met allerlei medische/psychische problemen waardoor voetzorg voor velen noodzakelijk is. Ik zie het als een enorm dankbare taak om op een prettige, ontspannen en vooral respectvolle manier een bijdrage te mogen leveren aan het welzijn van deze ouderen.

text icon

Sport voet

Sport is een belangrijk onderdeel in mijn leven en ook in mijn vak. Zonder goede en juiste voetzorg kan een sport uitoefenen behoorlijk belemmerd worden. Bepaalde sporten brengen vroeg of laat voet- en of nagelproblemen met zich mee. Ik zie het als een grote uitdaging de sporter te kunnen helpen zodat het uitoefenen van de sport pijnloos door kan gaan.

Orthesiologie

Met deze techniek kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Zo kan ik bijvoorbeeld ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelregulatie

Met behulp van metaal of kunststof wordt een beugel op maat gemaakt en op de nagel geplaatst, met de bedoeling de groei van de ingroeiende nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Wellness behandeling

Een heerlijke wellness behandeling gericht op neuropathische pijnen maar zalig voor iedereen!
De behandeling omvat:

zachte scrub, voetenbadje met dode zeezout, pakking met butter die met specifieke acupressuur technieken zorgt voor pijnvermindering, ontspanning, energie, kortom het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangestuurd, dit alles met de 100% natuurzuivere, uiteraard dierproefvrije producten van Botanica Beauty die de huid een enorme boost vol met vitaminen en mineralen geven.

Medical Taping

Medical tape heeft een liftend effect op de huid wat de circulatie van het lymfesysteem en bloed bevordert, dit zorgt weer voor een sneller herstel.
In de pedicurepraktijk kan medical taping gebruikt worden voor het reguleren van o.a. hamertenen, hallux valgus maar ook voor het tijdelijk ontlasten van overbelastingsproblemen zoals bijvoorbeeld een hielspoor of het tarsaal tunnelsyndroom.

Maria Nijnens medisch pedicure wordt jaarlijks bijgeschoold en moet voldoen aan de eisen die Provoet en Procert hieraan stellen. Hiervoor worden diverse congressen en cursussen bezocht, waarmee accreditatiepunten behaald kunnen worden. Dit is een vereiste en een waarborg voor up-to-date kennis en voor behoud van opname in het Kwaliteitsregister voor pedicures.

Contactgegevens

Maria Nijnens
Grasbroek 4
6002 VT Weert

tel. 06 - 21 94 55 12
KvK: 62178482

Aangesloten bij

Stuur een email